Op avontuur in Zuid-Afrika, het land van de Kaap.

Je in de zevende hemel voelen op het uitkijkpunt van God’s Window. Oog in oog staan met de Big Five. Kennismaken met de big chief in het Koninkrijk van de Swazi en in de voetsporen treden van ontdekkingsreiziger Bartolomeo Dias en ‘zijn’ Kaap de Goede Hoop.

Op 18-daagse rondreis dompelt Afrikaspecialist Live To Travel je helemaal onder in de Zuid-Afrikaanse cultuur en natuur. In alle vrijheid op eigen tempo, of met het comfort van reizen in groep, met Nederlandstalige begeleiding.

Bestemming(en):

Soort reis:

Uit het aanbod van:

Live To Travel
Majestueuze vergezichten van de Panoramaroute
Safari in het iconische Kruger Nationaal Park
Het omvangrijke Kwazulu-Natal
Tocht langs de befaamde tuinroute & Route 62
De onvergetelijke ‘Mother City’

Majestueuze vergezichten van de Panoramaroute

Een traject dat zeker niet op je reis door Zuid-Afrika mag ontbreken is de Panoramaroute, met zijn indrukwekkende landschappen, watervallen, valleien, bergformaties en kloven. Neem de tijd om de 180 km lange route langs verscheidene uitzichtpunten en gezellige dorpjes te volgen. Hoogtepunt is ongetwijfeld de Blyde River Canyon, de derde grootste kloof ter wereld, met de Drie Rondavels en God’s Window. Je zal versteld staan van al dat landschappelijk schoon!

Safari in het iconische Kruger Nationaal Park

‘s Avonds kom je aan bij het vernieuwde verblijf van Kruger Safari Lodge, dicht bij het uitgestrekte Kruger Nationaal Park. De volgende ochtend wakker worden met de wilde geluiden van de bush, veel dichter bij de natuur kan je niet komen!

Kruger Nationaal Park is wereldberoemd voor zijn enorme variatie aan wildleven, ongeëvenaard door eender welk ander natuurpark in Zuid-Afrika. Ga samen met ervaren rangers de wildernis in (per open jeep of zelfs te voet) en hou je camera bij de hand, want met een beetje geluk spot je hier de ‘Big Five’: leeuw, buffel, luipaard, neushoorn en olifant. Na een dag vol intense belevenissen geniet je ’s avonds van een ‘braai’: een typische barbecue rond het kampvuur en onder een prachtige sterrenhemel.

Deel dit bericht

Het kleine koninkrijk van de Swazi

Koninkrijk Swaziland wordt volledig omgeven door Zuid-Afrika en Mozambique en is qua oppervlakte vergelijkbaar met Wallonië. Ongeacht de bescheiden grootte van dit land, heeft het heel wat te bieden. Zo is Mlilwane Wildlife Conservancy een opmerkelijk reservaat dat een bezoek meer dan waard is. Maak er kennis met de veelzijdige cultuur van de Swazi aan de hand van een rondleiding in een traditioneel dorp en fiets per mountainbike tussen de zebra’s en antilopes die in het park aanwezig zijn. Door de afwezigheid van roofdieren is dit een volkomen veilige activiteit.

Bij het napraten rond het kampvuur, komen de wrattenzwijnen je zelfs misschien vergezellen.

Overnachten kan je in een ‘beehive’ (bijenkorf), een kenmerkende lokale koepelconstructie van gras met een lage deur en zonder ramen. Een wel heel aparte manier om de nacht door te brengen!

Het omvangrijke Kwazulu-Natal

Kwazulu-Natal is een provincie die zijn naam dankt aan de dominante etnische groep die er zijn thuis heeft: de Zulu’s. Het landschap is er erg divers, van de Zuid-Afrikaanse bush in het noorden, tot de zandstranden aan de warme Indische Oceaan en de imposante Drakensbergen aan de grens met Lesotho. Door het uitgebreide aanbod aan activiteiten verveel je je hier nooit: jeepsafari’s, boottochten, diepzeeduiken, snorkelen, wandelingen, dorpsbezoeken … Zo zal het aanschouwen van nijlpaarden en krokodillen tijdens een bootcruise op Lake St. Lucia je beslist bijblijven!

Tocht langs de befaamde tuinroute & Route 62

De Tuinroute brengt je van Port Elizabeth langs de meest charmante kuststadjes van de Zuid-Afrikaanse West-Kaap tot het pittoreske Hermanus, waar je van juni tot november walvissen (Zuidkapers) kan spotten. Je valt ook tijdens dit gedeelte van de reis gegarandeerd van de ene verbazing in de andere omwille van de oogverblindende stranden, schijnbaar eindeloze wandelroutes en de buitengewone natuurpracht.

Zelfs adrenalinejunkies komen hier aan hun trekken met de hoogste bungeejump van de Bloukrans Bridge (216 m!), in de omgeving van Tsitsikamma Nationaal Park. Maar vergeet zeker niet de Tuinroute even te verlaten voor een bezoek aan Oudtshoorn, de hoofdstad van de struisvogelboerderijen. Van hier brengt de legendarische Route 62 je door de wijnlanden, met zijn typische Kaaps-Hollandse architectuur en overheerlijke wijnen, naar Kaapstad.

De onvergetelijke ‘Mother City’

Een rondreis in Zuid-Afrika is niet compleet zonder een bezoek aan Kaapstad. Enkele must-sees zijn onder andere het beklimmen van de Tafelberg (of rit per kabelbaan), een boottocht naar de voormalige gevangenis op Robbeneiland en een roadtrip op het Kaapse Schiereiland voor een vakantiefoto bij Kaap de Goede Hoop, Kaappunt en de pinguïns van Boulder’s Beach. Kaapstad leent zich bovendien perfect voor shopping, wellness, een stapje in de wereld zetten, museumbezoeken en lekker tafelen.

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Contacteer Book and Go.

Maak een afspraak

Een zorgeloze vakantie? Kom je reisplannen persoonlijk bespreken. We realiseren je reis zoals jij het wil.

Mail ons

info@bookandgo.be

Bel ons

050 39 20 00

Bezoek ons

Gistelse Steenweg 432, 8200 Brugge