Reisverslag Citytrip New York.

De machtige stad met het iconische Vrijheidsbeeld en de befaamde Times Square had eerder al een geweldige indruk gemaakt op mij. Niet verwonderlijk dat ik een jaar lang heb uitgekeken om opnieuw een groep te begeleiden op citytrip New York. Na een tweede geslaagde editie heeft New York mijn hart gestolen! Lees mijn reisverhaal, en je begrijpt waarom.

Een reisverslag van:

Hanne

Een reisverslag van:

Hanne

Bestemming(en):

Soort reis:

Citytrip New York met United Airlines

Mijn verhaal start in Zaventem. We spraken af met onze groep op de luchthaven en al snel had iedereen een klik met elkaar. Het beloofde een toffe trip te worden! Onze vlucht werd uitgevoerd door United Airlines, een zeer goede maatschappij die ik iedereen kan aanraden. Iedere passagier heeft een eigen scherm met ruime keuze aan nieuwe films, series of muziek.

Ik ervaarde deze vlucht zeer ontspannen en heb me zeker niet verveeld. We werden verwend met twee maaltijden en we kregen zelfs een lekker ijsje! Een heerlijke start van dit avontuur.

Eenmaal toegekomen in New York moesten we eerst de douanecontrole passeren. Jammer genoeg stond er een lange wachtrij, maar gelukkig hadden we een privé transfer gereserveerd. Na de pick-up van de bagage konden we meteen met onze chauffeur richting the Big Apple vertrekken. Het voordeel aan een privé transfer is dat je onmiddellijk wordt opgewacht in de aankomsthal. Na de file om de douane te passeren, heb je echt geen zin om nogmaals aan te schuiven voor een taxi.

De ‘oohs’ en ‘wauws’ van New York

Na een 40-tal minuten werden we afgezet aan ons hotel The Belvedere, gelegen op 3 blocks van Times Square! De kamers waren ruim en zeer rustig. Na een vlotte check in rond 15u gingen we met z’n allen richting Times Square voor een eerste indruk van New York! De vele ‘oohs en wauws’ bevestigden alle verwachtingen van onze reizigers!

De volgende dag stond er een begeleide excursie op het programma. Onze Nederlandstalige gids Pim kwam ons ophalen in het hotel en nam ons een hele dag mee op tocht door New York. Hij herkende me nog van de groepsreis een jaar eerder, het was een blij weerzien.

Pim woont al bijna 20 jaar in New York en maakte van zijn passie zijn beroep. Met veel enthousiasme leidt hij toeristen rond door de stad die hij inmiddels op zijn duimpje kent.

Brooklynn Bridge en Rockefeller Center

We namen op Times Square de metro naar Downtown. We wandelden over een groot deel van de Brooklynn Bridge en brachten een bezoek aan Wall Street, 9/11 memorial en de One World Trade center. Na een vrije lunch namen we de metro terug richting Uptown. Voordat we in Uptown toekwamen, hielden we halt aan Chelsea Market en The High Line, twee toffe trekpleister die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Vervolgens namen we de metro naar het indrukwekkende Grand Central Station. Als kers op de taart eindigden we deze dag ‘on the top of the world’. Op de Top of the Rock, gelegen op de Rockefeller Center, krijg je een prachtig zicht over de stad.

Tip: bezoek Top of the Rock tijdens zonsondergang. Eerst zie je hoe de zon tussen de wolkenkrabbers verdwijnt en na een goed uurtje krijg je een prachtig verlichte stad te zien. Een wereld van verschil maar ‘oh zo mooi’!

Vrijheidsbeeld en musea New York

De volgende dagen kon iedereen vrij op eigen tempo de stad bezoeken. Ik raadde mijn reisgenoten aan om een boottocht te maken naar het vrijheidsbeeld en Ellis Island. Een selfie bij het vrijheidsbeeld mag niet ontbreken tijdens een citytrip New York, toch?

Voor liefhebbers van musea is er keuze genoeg in New York: Guggenheim, Museum of Modern Art (MOMA), Whitney, 9/11 memorial Museum, … Verder kan ik ook een fietstocht doorheen Central Park aanraden of een wandeling doorheen Soho, Little Italy en China Town.

Voor de rasechte toeristen rijdt de Hop on Hop off tour die je meeneemt naar alle delen van New York en wie het liever op een meer avontuurlijke manier doet, kan een helikoptervlucht maken boven Manhattan. Voor ieder wat wils in New York.

Overdonderd door de mooie schatten die New York te bieden heeft, sloten we deze trip af. Ik kan haast niet wachten om volgend jaar opnieuw mee te gaan. Ga je mee?

Deel dit bericht

Contacteer Book and Go.

Maak een afspraak

Een zorgeloze vakantie? Kom je reisplannen persoonlijk bespreken. We realiseren je reis zoals jij het wil.

Mail ons

info@bookandgo.be

Bel ons

050 39 20 00

Bezoek ons

Gistelse Steenweg 432, 8200 Brugge