Reisverslag Groepsreis Vietnam & Cambodja.

Van 28 maart tot 11 april ging onze Book and Go begeleide groepsreis naar Vietnam en Cambodja. Lees hier mijn reisverslag over deze avontuurlijke ontdekkingsreis. Het werd een aaneenschakeling van hoogtepunten en memorabele momenten. De groepsreis Vietnam en Cambodja overtrof al onze verwachtingen, zowel op het vlak van cultuur, natuur en gastronomie!

Een reisverslag van:

Peggy

Een reisverslag van:

Peggy

Bestemming(en):

Soort reis:

Start rondreis Vietnam in Hanoi

Onze onvergetelijke reis vol variatie en ontdekkingen begon met een vlucht vanuit Brussel met Qatar Airways.

Onze eerste stop was het bruisende Hanoi, waar we werden verwelkomd door het levendige straatleven en het drukke verkeer van vespa’s die door de straten snelden. Een wandeling door de oude stad bracht ons naar de verborgen juweeltjes van deze historische hoofdstad.

Unesco Werelderfgoed Halong Bay

We verlieten Hanoi en gingen richting het natuurreservaat Pu Luong dat ons onderdompelde in de ongerepte schoonheid van de Vietnamese natuur.

Een hoogtepunt van onze reis was de betoverende cruise door het Unesco Werelderfgoed Halong Bay, waar we werden getrakteerd op adembenemende uitzichten over de kalkstenen eilanden.

Een bezoek doorheen de keizerlijke stad Hue en een boottocht over de schilderachtige Parfumrivier brachten ons dichter bij de rijke geschiedenis en cultuur van Vietnam.

Hoi An & ruïnes My Son

In de pittoreske stad Hoi An werden we verwelkomd door de charmante steegjes en historische architectuur, terwijl een vespa foodtour ons meenam op een culinaire ontdekkingsreis door de smaken van Vietnam. Een jeepavontuur door lokale dorpjes bracht ons naar de mysterieuze ruïnes van My Son en we maakten nog een tocht met de mandboten doorheen het idyllische kokospalmbos en kanalen.

Een bezoek aan de levendige drijvende markt van Cai Rang gaf ons een glimp van het lokale leven langs de waterwegen, terwijl een lunch bij een lokale familie ons onderdompelde in de warme gastvrijheid van de Vietnamese cultuur.

Deel dit bericht

Cruise Mekong rivier

In Ho Chi Minh City verkenden we de historische bezienswaardigheden, waaronder de iconische Saigon Post Office en het aangrijpende War Remnants Museum, voordat we de reis afsloten met een romantische cruise op de majestueuze Mekongrivier met zicht op de lichtjes van de skyline van het oude Saigon.

Combinatie rondreis Cambodja

Na deze onvergetelijke ervaringen nam de helft van onze groep afscheid en reisde terug huiswaarts, terwijl de rest van ons de reis voortzette naar Cambodja. Daar wachtte ons het adembenemende hoogtepunt van Angkor Wat, Unesco Werelderfgoed, een architectonisch meesterwerk dat ons sprakeloos achterliet. Een boottocht bij zonsondergang over de serene wateren rond Angkor, compleet met bubbels en versnaperingen, gaf ons een magisch rustmoment om te koesteren.

Het drijvende dorp op het Tonle Sap-meer bracht ons dichter bij het alledaagse leven van de lokale bevolking.

Hoewel de hitte soms intens was, met temperaturen gemiddeld rond de 35 graden, waren elke zweetdruppel en elke vermoeide stap elke ervaring meer dan waard. Deze reis zal voor altijd in onze herinneringen blijven als een mooi avontuur vol ontdekkingen, verrassingen en onvergetelijke momenten.

Contacteer Book and Go.

Maak een afspraak

Een zorgeloze vakantie? Kom je reisplannen persoonlijk bespreken. We realiseren je reis zoals jij het wil.

Mail ons

info@bookandgo.be

Bel ons

050 39 20 00

Bezoek ons

Gistelse Steenweg 432, 8200 Brugge