Reisverslag Namibië.

Veel mensen denken bij Namibië meteen aan zand. Maar er is zo veel meer dan dat! Dit uitgestrekt en zeer dunbevolkt land biedt adembenemende landschappen en indrukwekkende zandduinen. En het is dé perfecte plaats om wilde dieren te spotten. Wil je weten hoe mijn man en ik deze bijzondere reis hebben ervaren? Lees dan zeker verder en laat je meenemen op roadtrip doorheen dit prachtige land.

Een reisverslag van:

Vicky

Een reisverslag van:

Vicky

Bestemming(en):

Soort reis:

Safari Kalahari woestijn

Bij aankomst in Windhoek trokken we naar onze eerste bestemming, de bekende Kalahari woestijn. Veel mensen slaan dit deel van Namibië over, omdat hier geen groot wild te zien is, maar het gebied heeft juist veel moois te bieden! Wat me opvalt tijdens de rit van Windhoek naar de Kalahari woestijn is dat de afstanden in Namibië groot zijn. Voor ons Belgen is dit heel bijzonder! De uitgestrekte wildernis en verlaten landschappen zijn indrukwekkend mooi!

In de namiddag gaan we op pad voor een sundowner drive, dit is onze eerste safari of zoals ze in Namibië zeggen “Game Drive”, met aansluitend een verfrissend drankje op een mooie plek voor de zonsondergang. Een echte aanrader!

De zandduinen van Sossusvlei

Vanuit de Kalahari woestijn trekken we richting Namib-Naukluft National Park. Het is een speciale beleving om een hele dag onderweg te zijn en van plaats naar plaats te rijden. Wat is het landschap hier mooi en iedere 50 kilometer ziet het er compleet anders uit. Het meest bijzondere blijft toch dat je overal dieren ziet lopen. Soms zie je in de verte een giraf en regelmatig passeren we diverse bokken en zebra’s langs de kant van de weg.

Volgend hoogtepunt is de Sossusvlei. Het gebied staat bekend om haar hoge en rode zandduinen, afgewisseld met lege en droge vlaktes. Je vindt hier de oudste en hoogste zandduinen ter wereld! Deze duinen in warme tinten oranje, rood en kastanjebruin zijn zo mooi! Dit hebben we nog nergens ter wereld gezien. We rijden verder naar Deadvlei, onder een staalblauwe hemel aanschouwen we de gekende witte vlakte met de verdroogde eenzame bomen. ’s Avonds genieten we van een prachtige zonsondergang tijdens een gamedrive.

Vanaf de rode Sossusvlei trekken we door uitgestrekte landschappen en een bergpas naar één van de weinige echte badplaatsen, Swakopmund. Aan de ene kant woestijn, aan de andere kant de Atlantische Oceaan. Een stadje met veel Duitse invloeden. Hier vind je koffiebars en gezellige restaurantjes.
Na onze stop in Swakopmund rijden we verder naar onze volgende bestemming: Damaraland. We stoppen even aan Cape Cross om de enorme kolonie pelsrobben te bekijken. Een unieke plek want er leven hier tot 75000 pelsrobben en in november-december kan dit oplopen tot 200.000. De geur moet je er echter bijnemen.

Damaraland, Twyfelfontein en Organ Pipes

Damaraland is één van de dunstbevolkte gebieden van Namibië. Je vindt er enkele bijzondere bezienswaardigheden, zoals de Spitzkoppe, de Brandberg, het Petrified Forest, Twyfelfontein en de Organ Pipes. Omdat wij op doorreis waren naar onze volgende lodge, hadden we helaas geen tijd om al deze prachtige gebieden te bezoeken.

We brachten wel een bezoek aan Twijfelfontein en Organ Pipes. Twyfelfontein is een mooie vallei met grote roodbruine rotsformaties. Je vindt hier meer dan 2.500 prehistorische rotstekeningen, gemaakt in grotten en ravijnen. Dicht bij Twyfelfontein vind je de Organ Pipes. Dit is een soort kloof met allemaal zeshoekige pijlers in de kleuren geel, oranje en bruin. De naam is ontstaan omdat dit van een afstand lijkt op een orgel. Het is een bijzonder natuurverschijnsel!

Etosha National Park

Vanuit Damaraland vervolgden we onze weg richting het Etosha National Park. Dé plek om op safari te gaan in Namibië. Wat hebben we hier lang naar uitgekeken! We hadden natuurlijk al veel dieren gespot onderweg, maar de grote dieren zoals leeuwen, olifanten en luipaarden stonden nog op ons wensenlijstje.

Etsoha National Park is het bekendste nationaal park van Namibië. Dit park staat bekend om haar grote hoeveelheid aan wilde dieren en de goede mogelijkheid om deze ook daadwerkelijk te spotten. Etosha betekent ‘grote witte plaats’ en dat slaat op de enorme zoutpan waar dit park omheen ligt. Het park is één van de beste plekken om wildlife te spotten in heel Afrika. In het park maak je een grote kans op o.a. het zien van olifanten, neushoorns, leeuwen, zebra’s, giraffen en cheeta’s. De eerste dag doen we samen met een ranger een gamedrive. Dé ideale manier om de dieren te spotten.

We zien al snel enkele giraffen, struisvogels, groepen zebra’s, gnoes en diverse bokken. De volgende dag, tijdens onze selfdrive zien we een kudde olifanten, een neushoorn en enkele leeuwen. Hier kom je echt ogen tekort!

Laatste stop: Windhoek

Voor we terugkeren naar België verblijven we nog één nacht in de hoofdstad Windhoek. Geen stad om dagenlang te verblijven maar ideaal voor een kort bezoekje.

Het zat er op en wat is de tijd voorbij gevlogen! Het was zo’n bijzondere ervaring om dit te mogen meemaken. De woestijn, de kust, wildlife, wandelingen en safari’s. Wat hebben we veel gedaan en gezien! Het was echt geweldig en ik raad iedereen een reis naar Namibië aan!

Enkele redenen om naar Namibië te reizen:

  1. Het ongerepte Afrika vind je hier !
  2. Hier vind je nog de oude Afrikaanse stammen zoals de Bosjesmannen en de Himba
  3. Je spot er overal wild, veel wild !
  4. Je kan er uren rijden en reizen en niemand tegenkomen.
  5. Je vindt er de grootste canyon van Afrika (tweede grootste van de wereld): Fish River Canyon

Deel dit bericht

Contacteer Book and Go.

Maak een afspraak

Een zorgeloze vakantie? Kom je reisplannen persoonlijk bespreken. We realiseren je reis zoals jij het wil.

Mail ons

info@bookandgo.be

Bel ons

050 39 20 00

Bezoek ons

Gistelse Steenweg 432, 8200 Brugge