Reisverslag Taiwan.

Samen met mijn man maakte ik in november 2019 een geweldige reis door Taiwan. Het is een fantastisch land, met een prachtige natuur, oude culturen, moderne steden, heerlijk eten en een vriendelijke bevolking. Een soort light versie van China gecombineerd met een vleugje Japan. Nog een leuk extraatje, het is makkelijk te bereizen én er komen nog niet zoveel westerse toeristen.

Een reisverslag van:

Vicky

Een reisverslag van:

Vicky

Bestemming(en):

Soort reis:

Hippe stad Taipei

We begonnen onze reis in de hoofdstad Taipei, niet zo gekend als Tokyo of Bangkok, maar dat betekent niet dat er niets te doen is. Taipei is juist een hippe stad met volop tempels, parken, nachtmarkten en andere bezienswaardigheden. Wij genoten van de prachtige oude tempels, beklommen Elephant Mountain voor het uitzicht over de skyline en aten de beste dumplings ter wereld. De stad verken je het best met de metro. Proper, goed georganiseerd, op tijd en veilig !

Taipei is beroemd om haar nachtmarkten en dus gingen we elke avond naar een andere markt. Ze zijn allemaal anders van karakter en grootte, maar overal kan je er heerlijk eten!

Roadtrip Taiwan

Na ons verblijf in Taipei begonnen we onze roadtrip met een huurwagen. Zelf rijden in Taiwan gaat vrij vlot, je moet natuurlijk rekening houden met de vele scooters in de steden maar dat is allemaal goed te doen. Ook leuk: de reisafstanden zijn in Taiwan niet zo groot; je zit geen uren in de auto.

Vanuit Taipei rijden we richting het Yangmingshan National Park, één van de zeven nationale parken van Taiwan. Een prachtig natuurgebied met indrukwekkende bergtoppen, heetwaterbronnen en bamboebossen.

De volgende stop op onze route is het maanlandschap van Yehliu. De grillige rotsformaties zijn echt wel de moeite.

Taroko National Park

We zetten onze route verder richting Jiufen. Dit voormalig mijnstadje dat tijdens de hoogdagen van de goudmijnen ook wel “Little Shanghai” of “Little Hongkong” genaamd werd, is tegenwoordig een toeristische trekpleister. Je vindt er prachtige gezellige theehuisjes.

Verder langs de oostkust genoten we van de prachtige kustlijn met indrukwekkende bergen en kliffen. Hier ligt het Taroko Nationaal Park met de beroemde Taroko kloof, één van de bekendste natuurgebieden in Taiwan. De 19 km lange Liwu Rivier slingert dwars door het bergmassief. Indrukwekkende canyons met steile marmeren rotswanden zijn het resultaat. Gedurende een ganse dag wandelen we in het park. Dit natuurwonder is een must visit voor iedereen die dit kleine eiland bezoekt.

De volgende dagen verbleven we op het Taiwanese platteland in een groene vallei met uitgestrekte rijstvelden. Hier komen geen Westerse toeristen en dat is nog zo leuk.

Strand van Kenting

Na alle cultuur en natuur was het tijd voor enkele dagen ontspanning aan het strand van Kenting, gelegen in het zuidelijkste puntje van Taiwan. Een populair natuurgebied met bossen, meren, zandduinen en baaien met mooie strandjes.

We reizen verder langs de Westkust naar de tweede grootste stad van het land, Kaohsiung. In en rond het Lotus Pond meer liggen er verschillende tempels en pagodes, waaronder de Draken en Tijger Pagode. We lopen binnen in de mond van de draak en komen er bij de tijger weer uit. Dit zou geluk brengen !

Tijdens onze reis bezochten we diverse tempels maar de Boeddhistische tempel Foguangshan maakte toch wel de meeste indruk. Dit is één van de grootste actieve tempel-complexen van de wereld en trekt bezoekers van overal die er komen studeren en mediteren. Deze site omvat ontelbare Boeddhabeelden waarvan de opvallendste een 32 m hoog gouden beeld.

Sun Moon Lake

De volgende grote stad die we aandoen is Tainan, “het Kyoto van Taiwan”, vroeger 200 jaar lang de hoofdstad van Taiwan. Dankzij het rijke verleden staat Tainan bekend als het culturele hart van Taiwan.

Op de terugweg naar Taipei verbleven we nog enkele dagen aan het mooie Sun Moon Lake. Dit meer omringd door beboste bergen behoort tot Taiwan’s mooiste natuurlandschappen. Je kan er boottochtjes en wandelingen maken, maar fietsen is de leukste manier om het meer te verkennen. Wij reden een middagje langs het blauwe water en bezochten verschillende tempels. Een pittig maar mooi tochtje.

Na bijna drie weken eindigen we onze reis terug in Taipei. Denk dus zeker eens aan Taiwan als vakantiebestemming. Dit prachtige land wordt onderschat qua reismogelijkheden!

Wanneer is Taiwan voor jou een ideale bestemming?

  1. Als je houdt van bruisende steden en cultuur
  2. Als je een natuurliefhebber bent
  3. Als eten één van de belangrijkste redenen voor je reis is
  4. Als je graag contact hebt met de locals
  5. Als je het liefst met eigen vervoer rondreist
  6. Als je graag actief bent op vakantie

Deel dit bericht

Contacteer Book and Go.

Maak een afspraak

Een zorgeloze vakantie? Kom je reisplannen persoonlijk bespreken. We realiseren je reis zoals jij het wil.

Mail ons

info@bookandgo.be

Bel ons

050 39 20 00

Bezoek ons

Gistelse Steenweg 432, 8200 Brugge