Reisverslag begeleide groepscruise Noorse fjorden.

Majestueuze bergen, diepblauwe wateren en adembenemende landschappen … De Noorse fjorden vormen een wonderbaarlijk natuurspektakel. Een dankbaar decor voor onze eigen groepscruise tijdens de allereerste reis van de gloednieuwe MSC Euribia.

Een reisverslag van:

Peggy

Een reisverslag van:

Peggy

Bestemming(en):

Soort reis:

Uit het aanbod van:

MSC Cruises

Reisschema

  • Dag 1 (zaterdag 10 juni 2023): Vertrek vanuit Kiel (Duitsland)
  • Dag 2 (zondag 11 juni 2023): Aankomst Kopenhagen ( Denemarken)
  • Dag 3 (maandag 12 juni 2023): Dag op zee
  • Dag 4 (dinsdag 13 juni 2023): Aankomst in Hellesylt ( Noorwegen)
  • Dag 5 (woensdag 14 juni 2023): Aankomst in Alesund (Noorwegen)
  • Dag 6 (donderdag 15 juni 2023): Aankomst in Flam ( Noorwegen)
  • Dag 7 (vrijdag 16 juni 2023): Dag op zee
  • Dag 8 (zaterdag 17 juni 2023): Aankomst in Kiel (Duitsland)

Eerste afreis MSC Euribia

Zaterdag 10 juni 2023. In de vroege ochtend gezamenlijk vertrek met Book and Go begeleiding vanuit Brugge met luxe-autocar naar onze vertrekhaven in Kiel. Het gloednieuwe schip MSC Euribia werd op donderdag 8 juni in Kopenhagen gedoopt en ik had de eer hier bij te mogen zijn. Zo kon ik al wat het schip verkennen en onze groep ter plaatse ontvangen.

Onze groep had de eer om samen met de andere passagiers te mogen meevaren met de eerste afreis van de MSC Euribia. Vol spanning kwam de groep aan boord en werden ze verblind door de prachtige infinitytrap waarvan de treden door Swarovski steentjes waren bezet.

Verkenning van het schip

Nieuwsgierig ging men op zoek naar hun balkonkajuit. Wat een luxe! Ruimte en prachtig balkon om tijdens de cruise van te genieten. Al snel was iedereen onder de indruk van dit prachtige schip: 10 restaurants, 21 bars, 5 zwembaden, een theater, casino, wellness, spa, fitness, een galerij met winkels … Het valt hier allemaal te ontdekken.

We hebben hier shows gezien waarvan je mond openvalt. Top entertainment. Een volledig 19-koppige Big Band die iedere avond meer dan een bezoek waard was.

Ontspanning aan boord

Heb je het liever wat rustiger? Geen probleem. Geniet in de champagnebar, infinitybar of skylounge van een lekkere cocktail met rustige achtergrondmuziek.

Zelfs voor de wijnliefhebbers onder ons kan je aan boord genieten van een unieke wine-en foodpairing degustatie. Meer dan de moeite waard. Dit geweldige schip bracht ons ook naar prachtige bestemmingen.

Ontwaken in Kopenhagen

Onze eerste nacht werden we zachtjes in slaap gewiegd. ’s Morgens bij het ontwaken waren we al in Kopenhagen gearriveerd. Verschillende activiteiten waren hier gepland. We hadden de keuze uit een begeleide Nederlandstalige fietstocht doorheen Kopenhagen, een boottocht doorheen Kopenhagen, een hop on hop off bustour en zelf de stad ontdekken … Of gewoonweg aan boord blijven en genieten van het schip.

Om 17 u. moesten we allemaal terug aan boord zijn. Het schip neemt een nieuwe koers in richting Hellesylt in Noorwegen. Gezien de afstand toch wel meer dan 1.000 km is, zijn we een volledig dag op zee. Volop tijd om het schip te ontdekken, genieten en ons te laten verwennen. Deze avond staat een galadiner op het menu. We trekken ons beste kleedje of kostuum aan.

Geirangerfjord: Unesco Werelderfgoed

Op dag 4 komen we aan in Hellesylt. Bij het openen van onze gordijnen in onze kajuit zien we reeds het prachtige dorpje Hellesylt. We genieten van het panorama.

Vandaag hebben we een excursie van hoog niveau. We gaan van boord en nemen een ferry om doorheen de Geirangerfjord te varen: Unesco Werelderfgoed. Ongelofelijk mooi! Bij terugkomst kunnen we in Hellesylt de magnifieke waterval gaan bekijken. Ons luxe schip ligt op wandelafstand van het stadje Hellesylt.

Deel dit bericht

Uitkijkpunt Alesund

’s Avonds genieten we terug van een uitstekend diner in ons à la carte restaurant Colorado. We worden hier culinair meer dan verwend.
De volgende ochtend meren we aan in Alesund. Een leuk stadje waar je zeker ook wat kan in rondkuieren. Het heeft ook een uitkijkpunt met een fenomenaal zicht over de stad. ’s Morgens hadden we hier een bootexcursie naar de Hjorundfjord. Deze fjord is een verborgen schat. Gewoonweg adembenemend en zeker een must do.

Om 16u30 terug inschepen voor onze verdere doortocht en om ons klaar te maken voor de white evening. Put on your dancing shoes!

Flam

Dag 6 is de aankomst in het pittoreske stad Flam. Ik ben iets vroeger opgestaan om het panorama bij het binnenvaren van Flam te bewonderen vanop mijn balkon. Zo zou ik elke morgen wel willen wakker worden …

In het pittoreske stadje Flam gaan we van boord om plaats te nemen op een van de mooiste treinritten ter wereld. We gaan van Flam naar Myrdal en terug. Tijdens deze treinrit val je van de ene in de andere verwondering: prachtige omgeving met vele watervallen en hoge bergtoppen.

Na de treinreis heb je nog tijd om mooie dorpje te ontdekken of naar het uitkijkpunt over de fjord in Stegastein te gaan.

Varen tussen de bergwanden

Terug aan boord kan je verder genieten van de omgeving. De vele ligzetels op de verschillende dekken en de buitenbars of het balkon van je cabine zorgen dat je niks van de prachtige omgeving dient te missen.

Het vertrek met ons luxe schip uit Flam mag je wel indrukwekkend noemen. Op een rustig vaartempo nemen we afscheid van de prachtige natuur van Noorwegen al varend tussen de bergwanden.

Onze volledige laatste dag aan boord brengen op zee door. Nog steeds mijmerend en genietend van al het moois dat we gezien hebben. Maar ook volop genieten van ons schip dat we ondertussen al heel goed hebben ontdekt.

Terugblik op een prachtige reis

Aankomst in Kiel in de vroege morgen op onze laatste dag. Nog vlug een lekker ontbijt en ontschepen. Onze luxe autocar staat ons reeds op te wachten en onze terugreis kan aanvangen.

Wat een prachtige reis mochten we meemaken! De Noorse Fjorden zijn echt een aanrader voor wie van mooie natuur houdt. Tijdens een cruise van een week, kan je verschillende bestemmingen combineren zonder je koffers te moeten pakken. Elke dag voel je als een koning(in) aan boord. Ik kan het echt iedereen aanraden om dit eens uit te proberen. Ik ben er zeker van dat je de smaak zal te pakken krijgen.

Vele groetjes van een grote cruisefan

Peggy

Contacteer Book and Go.

Maak een afspraak

Een zorgeloze vakantie? Kom je reisplannen persoonlijk bespreken. We realiseren je reis zoals jij het wil.

Mail ons

info@bookandgo.be

Bel ons

050 39 20 00

Bezoek ons

Gistelse Steenweg 432, 8200 Brugge